Mentor-mentorált találkozó

Képgaléria

Mentor-mentorált találkozó

A Miniszterelnökség nemzetpolitikai államtitkársága 2019-ben indította útjára a nagyvállalkozói mentorképzést, amely 2021. szeptember 29-én Horvátországban is elindult. A Horvátországi Mentorprogram megvalósításában a nemzetpolitikai államtitkárság szakmai partnere a Design Terminal a megvalósításban pedig partner az Economica Hungarica Alapítvány.

A mentor eredetileg görög szó, Odüsszeusz tanácsadóját, barátját hívták Mentórnak. A későbbi mentorok pedig úgy is mondhatjuk, hogy ezt a példát követve tapasztaltabbként segítik a mentoráltakat, olyan területen, amelyben ők már tapasztalatot szereztek, sikert értek el.

A vállalkozói mentorálás az önkéntességen alapszik.

A program öt db egy napos eseményből épül fel. Az első alkalom szeptember 29-én Kopácson került megrendezésre, Potápi Árpád János nemzetpolitikáért felelős államtitkár és Jankovics Róbert parlamenti képviselő részvételével.

Az első alkalom Mentorképzés és közösségépítő alkalom volt.

Ezt követte 2021.10.12-én egy online Mentor-mentorált találkozó. Ez idő alatt elkezdődött a mentorálási folyamat és mentor-mentorált párok alakultak ki.  A program lehetőséget nyújt arra, hogy a kezdő vagy fejlődni akaró vállalkozók a vállalkozásukkal felmerülő kérdésekkel kapcsolatban szakmai fókuszú tanácsokat kapjanak, megoldásokat üzleti kihívásaikra más vállalkozókkal közösen. A program további lehetőséget kínál a horvátországi magyar vállalkozóknak, hogy bővítsék a kapcsolati hálókat és egy összetartó közösség részesei legyenek.

2021. október 26-án az Economica Hungarica Alapítványnál került megrendezésre a program 3. eseménye egy újabb Mentor-mentorált találkozó. Mindenki nagy örömét fejezte ki, hogy a járványügyi intézkedések betartása mellett offline térben lehetett megtartani az alkalmat. A Mentor-mentorált találkozón a személyes találkozás mellett szakmai előadásokat hallgathattak meg a résztvevők a Design Terminál jóvoltából, amelynek gyakorlati alkalmazása lehetőséget rejt a fejlődésre. Az október 26-ai találkozó alkalmával Mészáros Anita pénzügyi üzletfejlesztési specialista tartott Tárgyalástechnika előadást, a mentorok pedig saját tapasztalataikat osztották meg.

A délután folyamán egy másik fontos téma került fókuszba a Termékfejlesztés, mellyel kapcsolatban Szilágyi Gergely osztotta meg gondolatait a jelenlévő vállalkozókkal, amit interaktív módon dolgoztak fel. A nap végén a mentor-mentorált párok lehetőséget kaptak az egyeztetésre.

Az Economica Hungarica Alapítvány örömmel várja a program negyedik eseményét, amely novemberben kerül megrendezésre. Addig is jó munkát kívánunk a programban résztvevőknek, hogy sikeresen oldják meg a rájuk váró feladatokat. Reméljük, hogy a résztvevő mentoráltak a program keretén belül gyűjtött ismereteket kamatoztatni tudják a jövőben, a menotrok pedig kellő inspirációt nyújtanak ehhez a számukra, ezzel megvalósítva a Horvátországi Mentorprogram célját, hogy segítse a horvátországi magyar vállalkozók helyben maradását, erősítse a vállalkozókedvet és szakmai támogatást nyújtson a résztvevőknek. 

 


27.10.2021.